Tvättmaskin med timer och torktumlare

En investering som inte görs så ofta är en tvättmaskin. De gamla trotjänarna som står runt om i de svenska hemmen har ofta gjort sitt, men det är inte förrän de går sönder helt och hållet som vi börjar se oss runt efter en ny. Marknaden för dessa produkter innehåller många nyheter men få av oss är uppdaterade vad som verkligen erbjuds. En fantastisk detalj på de nyare modellerna är att det både finns barnlås och timer. Barnlås har förmodligen inte alla nytta av, men timer borde alla ha användning för.
 
Timer
Den ensamme ungkarlen som ständigt jobbar men ändå alltid måste ha rena skjortor för att imponera på kunderna, eller småbarnsfamiljen som ständigt har ett tvättberg. Alla har hört att det inte är bra för tvättmaskiner att stå igång länge, brandrisker och sådant blir mer överhängande. Fast det som de flesta stör sig på är väl snarare att tvätten slipper bli sur efter att ha legat och torkat för ingen kom ihåg att ta ut den. En annan sak som också undviks med en tvättmaskin med timer är skrynkliga kläder. Det beror så klart även på vilket material men när tvätten blir liggande och den inte tas reda på direkt så blir den verkligen skrynklig. Det spelar ingen roll hur länge strykjärnet får jobba, skrynklorna består. Timern fungerar så att det bara är att ladda maskinen med de smutsiga kläderna, tvätt- och sköljmedel och sedan väljer du när du vill att den ska starta. Du kan alltså ställa in så att allt ska vara klart då du vaknar på morgonen så att du hinner hänga upp tvätten innan du går på jobbet, eller så tvärtom, allt är klart då du kommer hem istället. Vi har använt oss av Tvättmaskin.se för att hitta modeller med timer, två som rekommenderas är:

Electrolux EWP1674TDWMiele w1954
Electrolux EWP1674TDW

Miele W 1954

 

Torktumlare
De moderna tvättmaskinerna har dessutom väldigt ofta en torktumlare. Istället för två separata maskiner som staplas på varandra alternativt ställs bredvid varandra så frigörs mycket yta i badrummet, just badrummen är annars ett rum där det är svårt att skapa plats. Precis som med de vanliga tvättprogrammen går det även att ställa in timer på torktumlaren. En liten negativ sak med att tumla i vanliga tvättmaskinen är att det tar betydligt längre tid för allt att bli torrt, ibland timtals. Det gäller också att komma ihåg att ta ut kläder som inte bör tumlas, för trots att maskinen sköter sig själv med timern så finns det ingen robotfunktion, än. En rekommenderad modell med kombinerad tvättmaskin och torktumlare är:

 Whirlpool AWZ 614 Whirlpool AWZ614

Källor:

Tvattmaskin.se

Rådochrön